Denna berömda wokrätt serverades första gången på en kinesisk restaurang i San Fransisco. Receptet är lätt att variera efter egen smak.
Instruktioner
- Skär fläskfilén i tunna strimlor. Vänd köttet i maizena tills köttet är täckt.
- Hetta upp hälften av oljan i en wok på hög värme. Tillsätt köttet och fräs under omrörning tills köttet är brynt. Lägg köttet på ett fat och håll det varmt.
- Hetta upp resten av oljan i woken. Pressa ner vitlöken och tillsätt salladslöken och paprikan. Fräs under omrörning, ca 1 minut. Tillsätt sockerärterna och fräs ytterligare 2 minuter tills de är lätt mjuka.
- Tillsätt sojaböngroddar och champinjoner. Fräs under omrörning i 2 minuter. Tillsätt vattenkastanjer eller bambuskott. Blanda 1 msk buljong med 0,5 msk maizena och blanda det med hoisinsåsen.
- Tillsätt resten av buljongen, sjud upp och låt sjuda under omrörning tills vätskan tjocknar. Tillsätt fläskköttet och värm upp tills allt är genomvarmt.
Publicerat den
9 december 2007
Liknande recept
Skriv kommentar