Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Denna berömda wokrätt serverades första gången på en kinesisk restaurang i San Fransisco. Receptet är lätt att variera efter egen smak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär fläskfilén i tunna strimlor. Vänd köttet i maizena tills köttet är täckt.
  2. Hetta upp hälften av oljan i en wok på hög värme. Tillsätt köttet och fräs under omrörning tills köttet är brynt. Lägg köttet på ett fat och håll det varmt.
  3. Hetta upp resten av oljan i woken. Pressa ner vitlöken och tillsätt salladslöken och paprikan. Fräs under omrörning, ca 1 minut. Tillsätt sockerärterna och fräs ytterligare 2 minuter tills de är lätt mjuka.
  4. Tillsätt sojaböngroddar och champinjoner. Fräs under omrörning i 2 minuter. Tillsätt vattenkastanjer eller bambuskott. Blanda 1 msk buljong med 0,5 msk maizena och blanda det med hoisinsåsen.
  5. Tillsätt resten av buljongen, sjud upp och låt sjuda under omrörning tills vätskan tjocknar. Tillsätt fläskköttet och värm upp tills allt är genomvarmt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.