Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Älg á la sheperd

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En god variant på shepherdspie som passar bra om man har älgfärs kvar i frysen annars går det lika bra med nötfärs.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att göra klart potatismoset, blanda i ägget och ställ åt sidan.
  2. Sätt ugnen på 225 grader. Skala morötterna och palsternackorna, skiva dem tunt i maberedare eller använd potatisskalare. Ansa purjolöken och strimla den.
  3. Fräs purjolöken i lite smör i stekpannan, flytta över till den smorda ugnsformen. Fräs därefter morötterna och palsternackorna och fördela över purjöken i ugnsformen.
  4. Bryn köttfärsen, smaka av med salt och peppar. Tillsätt curry efter smak, tomatpuré, soja och vatten.
  5. Låt det puttra några minuter och fördela sedan det över rotsakerna.
  6. Bred potatismoset över köttfärsen och gör ett randigt mönster med en gaffel. Ställ in i ugnen ca 30 minuter tills potatismoset fått fin färg.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.