Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Älg från woken med svampmarmelad

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 25 minuter
Skriv ut

Mycket god.

Ingredienser

Instruktioner

Börja med svampmarmeladen. Skala och skiva löken. Ansa och skär eventuellt svampen i mindre bitar. Fräs löken i oljan i en kastrull. Tillsätt svampen och låt den fräsa med löken utan att ta färg. Tillsätt vin, honung och ättika. Smaka av med salt och peppar. Låt sjuda utan lock ca 10 min. Häll upp marmeladen i en skål och låt kallna. Skär köttet i strimlor. Skala och grovhacka löken. Woka köttet i oljan i en wok eller stor stekpanna några min. Tillsätt löken och låt steka med. Krydda med salt och grovt krossad rosépeppar. Servera det wokade köttet med svampmarmeladen, pasta och en stor skål med blandad sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.