Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Prova detta om ni har tillgång till älgfärs

Ingredienser

Instruktioner

Börja med fyllningen. Fräs lök och svamp i lite smör till löken är genomskinlig. Häll upp havregrynen i en stor bunke, tillsätt mjölken och låt stå och svälla några minuter. Blanda sedan ner älgfärs och fläskfärs tillsammans med ägget, smaka av med salt och vitpeppar från kvarnen. Bred ut färsen på vattensköljd bräda till en fyrkan 24 x 24 cm. Dela färsen i 12 rutor. Lägg lite fyllning på var och en av bitarna och rulla ihop till rulader. Stek i smör i ett par omgångar. Lägg över ruladerna i en gryta, Skölj ur stekpannan mellan gångerna med lite vatten eller buljong och häll ner den i grytan. Låt ruladerna eftersteka i grytan på svag värme ca 5 minuter. Gör såsen i stekpannan, häll i gräddmjölken, smula ner buljongtärningen, vispa runt och red av med mazena. Koka upp och smaka av med messmör, salt och peppar. Häll såsen ner i grytan, skaka den så att sås och sky blandas. Sätt grytan på bordet tillsammans med kokt skalpotatis och lingonsylt

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Zorika 11 november 2009

    Väldigt gott - bjöd min pappa på detta. det är tackvare honom jag har älgfärs i frysen. Detta kommer jag göra fler gånger !

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.