Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Älgchili med bett

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Såg detta i Jaktjournalen och testade direkt och blev mycket nöjd med resultatet

Ingredienser

Instruktioner

Skala och hacka löken och skär paprikan i bitar. Stek köttfärsen tillsammans med den pressade vitlöken i oljan. Salta och peppra. Lägg över i en stor gryta. Tillsätt lök, chili, soja, tomatpuré, hot sauce, tomater och paprikan. Låt allt koka ihop tills det tjocknat något och fått en mustig smak. Tillsätt till sist bönorna och all saft ur den pressade limen och rör om försiktigt. Värm upp igen och lägg upp det i serveringsskål eller servera direkt ur grytan. Häll gräddfil i en tjock sträng rakt över och garnera den med rivet skal från limen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.