- Serverar: 4 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
En härlig biff med smak av vilt. God och enkel att göra. Servera med en svamprisotto och det blir en riktig festmiddag.
Instruktioner
- Blanda färserna med ägg, finhackad lök, pressad vitlök, senap, hackad timjan, fond samt salt och peppar.
- Forma 4 eller 8 lite knubbiga biffar och stek dem i hälften smör, hälften rapsolja i en stekpanna på medelvärme.
- Stektiden är knappt 10 minuter och du bör vända biffarna 3-4 gånger under stektiden.
- Viltskyn:
Koka upp vatten, rödvinsvinäger, viltfond, svartvinbärssaft och soja i en kastrull. red med majsmjöl till en simmigkonsistens och sjud under lock i 5 minuter.
- Lägg upp biffarna på tallrikar tillsammans med en svamprisotto (se annat recept), häll över lite av viltsyn och servera resten i en kanna bredvid. Bjud en grönsallad till.
- Bon apetitë!
- Tips!
Jag hade ingen älgfärs utan tog hjortfärs och blandade inte den med fläskfärs och det blev supergott det med.
Publicerat den
11 september 2010
Liknande recept
Skriv kommentar