Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Älgfärsbiffar med sydländsk smak.

 
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Då jag lagar mycket vilt prövar jag ofta med olika kryddningar som variation. De här biffarna har blivit en favorit.

Ingredienser

Instruktioner

Gör som vanligt och låt ströbrödet svälla med ägg, mjölk och créme fraiche. Blanda i alla kryddor, torra som färska. samt den rivna löken, salt och peppar. Rör ner färsen och blanda i ost och oliver. Forma till biffar och stek på medelstark värme i en grillpanna eller vanlig stekpanna. Låt alla biffar puttra färdigt under lock sedan du hällt på 2 dl matlagningsgrädde och lite viltfond. Servera med en god sallad och nykokt mandelpotatis eller mos på mandelpotatis med västerbottenost. Det är också gott med dijonsenap till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.