Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Älgfärsbullar med gräddsås

(4 kommentarer)  
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Höstiga köttbullar med viltsmak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mixa alla ingredienserna i en matberedare, forma till köttbullar och fräs i stekpanna tills de fått färg.
  2. Slå på grädden, stänk över några droppar soja och låt puttra ihop i 5 minuter. Smaka av med salt och svartpeppar.
  3. Servera med kokt potatis eller pasta.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • margitkallgren 25 oktober 2009

    Har provat ditt recept på älgfärsbullar- Ändrat litet men i stort sett samma. Vi tyckte det var gott. Ha det bra! Margit med make

  • Cassiopeya 25 januari 2011

    Oj vilka goda köttbullar! Fick dock skippa trattkantarellerna, mina har tagit slut :( Härligt med ett recept utan ströbröd då jag inte är så förtjust i det! Gjorde mina "torra" och fryser in dem till nästa vecka. Då ska jag testa din gräddsås och kokt potatis till :D Gjorde ett gäng extra stora köttbullar som jag fyllde med krämig fetaost, hoppas de blir goda de med:p Provade faktiskt att koka köttbullarna i buljong först, blev jättefina köttbullar. Därefter stekte jag dem i ugnen. Perfekt!

  • Cassiopeya 17 februari 2011

    Testade att göra såsen idag. Mums! Hittade lite torkade trattisar som jag malde och hade i såsen ;) Yummie :p

  • Susarne 9 juli 2014

    Mycket goda bullar. Såsen litet simmig men det kan avhjälpas med maizena. T.o.m. Norska maken som är kritisk till svenska bullar godkände med en 10:a.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.