Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Älgfärskebab med fänkål och granatäpple

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ingredienser

Instruktioner

  1. 1. Sätt ugnen på 150°. Blanda kall färs med ägg och kryddor (vill man ha saftigare kebab kan man byta ut 100 g av älgfärsen till fett fläskfärs). Snitta citrongräset. Forma färsen som fyra järpar runt citrongräset så att det bildas ett spett. Stek på alla sidor i lite olivolja. Sätt in i ugnen och stek färdigt ca 10 minuter.
  2. 2. Finstrimla under tiden fänkålen och blanda med granatäpple, persilja och olivolja. Krydda med salt och peppar. Arrangera fänkålen på en tallrik och servera med älgkebaben. Vill du ha det lite matigare så servera en svamprisotto till (se recept Grillade, kryddiga viltdolmar på spett).

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.