Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Älgfärspaj med svamp

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En härligt god paj.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka samman ingredienserna till pajdegen. Låt degen vila ca 1 timme i kylskåp. Fräs älgfärsen i lite margarin till den blir gryning, lägg över i en gryta. Hacka och fräs löken och svampen. Lägg i grytan tillsammans med vitlöken, kryddor chilisås och soya, rör om och låt puttra under lock ca 10 min.
  2. Sätt ugnen på 200 grader. Kavla ut degen i en pajform. Tryck ut den i formen nagga i kanterna men en gaffel. Förgrädda i 10-15 min. Lägg över fyllningen.Strö över osten. Vispa samman grädde, mjölk, ägg. Häll blandningen över älgfärsen.
  3. Grädda i ca 30 min. Servera med sallad och nåt smarrigt att dricka.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • nilha 19 november 2011

    Väldigt enkelt och jättegott! Brukar tycka att älgfärs kan bli lite "torrt" och "tråkigt" i smaken men detta var toppen! Kommer jag göra fler gånger!

  • Anette 30 september 2019

    Älgfärspajen var enkel och riktigt god , kommer att göra den många gånger !!!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.