Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Älggryta

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Gott

Ingredienser

Instruktioner

  1. Välj fint kött som till exempel bitar från steken eller putskött från stekbiten. Bryn köttet i smör och olja. Lägg över i en kastrull.
  2. Fräs därefter morötter och smålök i olja i pannan och lägg tillsammans med köttet. Vispa ur pannan med vinet (då får det inte finnas något vidbränt i pannan som ger bränd smak på rätten) och häll över i grytan.
  3. Tillsätt buljong, lagerblad, enbär, peppar och timjan. Smaka av med salt. Sjud grytan tills kött och morötter är klara, cirka 20 minuter.
  4. Servera med skalkokt mandelpotatis

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Mangematkungen 26 november 2013

    Riktigt gott :) detta kommer jag bjuda mina vänner på.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.