Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Älggryta à la Himalaya

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Knepig beteckning på grytan. Son och sonhustru, bjudna på denna rätt innan resa till bl.a. Nepal, fick våldsam längtan efter denna gryta efter en tidvis enformig diet på ris.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Bryn köttet i omgångar och lägg över i kastrull Sista omgången tar man med löken så att den får lite färg Tillsätt kantarellerna Salta, peppra och pudra curry Några enbär tillsätts för den som så tycker På med vattnet och buljongtärningen När köttet känns mört tillsätts grädde efter behag Redes av til önskad konsistens
  2. Gott till såväl ris/råris som råstekt potatis

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • pajskalet 25 september 2010

    Jag använde nötkött till denna gryta och det gick precis lika bra som älgkött. Väldigt gott blev det.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.