Låt naturens eget skafferi ge älggrytan den rätta touchen. Med små milda enbär ger du en nyanserad smak åt viltköttet och med kantareller och rödvinssås i grytan blir det hela en kulinarisk fullträff!
Instruktioner
- Ta fram köttet 30 minuter innan det ska tillagas så att kylan hinner avgå. Bryn hälften av matfettet i en stekpanna till kraftig färg, lägg i köttet lite åt gången och bryn det till fin färg runt om.
- Lägg över köttet i en gryta. Tillsätt vin och buljongextrakt och låt köttet sjuda under lock 30 minuter. Tillsätt enbären. Skala löken, låt kantarellerna rinna av väl och hacka lök och svamp grovt.
- Fräs lök och svamp i stekpannan i resten av matfettet till svagt brun färg. Lägg lök och svamp i grytan och koka ytterligare 30 minuter. Känn efter om köttet är mört, koka annars en stund till.
- Rör samman grädde och vetemjöl till en klimpfri redning. Häll den i grytan under omrörning och koka 5-10 minuter till. Mal svartpeppar över och tillsätt soja. Smaka av och servera.
- Kokt potatis, lättkokta morötter med smör och hackad persilja är gott till.
Publicerat den
31 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar