Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Älggryta med kantareller

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Låt naturens eget skafferi ge älggrytan den rätta touchen. Med små milda enbär ger du en nyanserad smak åt viltköttet och med kantareller och rödvinssås i grytan blir det hela en kulinarisk fullträff!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ta fram köttet 30 minuter innan det ska tillagas så att kylan hinner avgå. Bryn hälften av matfettet i en stekpanna till kraftig färg, lägg i köttet lite åt gången och bryn det till fin färg runt om.
  2. Lägg över köttet i en gryta. Tillsätt vin och buljongextrakt och låt köttet sjuda under lock 30 minuter. Tillsätt enbären. Skala löken, låt kantarellerna rinna av väl och hacka lök och svamp grovt.
  3. Fräs lök och svamp i stekpannan i resten av matfettet till svagt brun färg. Lägg lök och svamp i grytan och koka ytterligare 30 minuter. Känn efter om köttet är mört, koka annars en stund till.
  4. Rör samman grädde och vetemjöl till en klimpfri redning. Häll den i grytan under omrörning och koka 5-10 minuter till. Mal svartpeppar över och tillsätt soja. Smaka av och servera.
  5. Kokt potatis, lättkokta morötter med smör och hackad persilja är gott till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.