Ja, det låter lite mystiskt med vanilj i älggrytan, men himmelska dofter spred sig i köket, och smaken var helt fantastisk.
Instruktioner
- Salta och peppra köttet. Bryn köttet i en kastrull, en kastrull som även går att sätta i ugn. När köttet är nästan färdigbrynt, tillsätt den grovhackade vitlöken och chilin. Häll över kokosmjölken.
- Skrapa ur vaniljen ur vaniljstängerna och spar den till smaksättning av såsen. Låt stängerna koka med i grytan. Riv ingefäran och tillsätt den. Sätt in i ugn ca 1-1 1/2 timme i 150º.
- Ta upp köttet. Fiska upp vaniljstängerna.
- Koka ihop såsen något. Mixa såsen med smöret och vaniljfröna, häll tillbaka i grytan. Red av med maizenaredningen. Smaka av med limejuice och salt.
- Häll såsen över det varma köttet. Servera gärna med ris.
Publicerat den
24 augusti 2008
Liknande recept
Skriv kommentar