Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Älggryta med kokos och vanilj

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ja, det låter lite mystiskt med vanilj i älggrytan, men himmelska dofter spred sig i köket, och smaken var helt fantastisk.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Salta och peppra köttet. Bryn köttet i en kastrull, en kastrull som även går att sätta i ugn. När köttet är nästan färdigbrynt, tillsätt den grovhackade vitlöken och chilin. Häll över kokosmjölken.
  2. Skrapa ur vaniljen ur vaniljstängerna och spar den till smaksättning av såsen. Låt stängerna koka med i grytan. Riv ingefäran och tillsätt den. Sätt in i ugn ca 1-1 1/2 timme i 150º.
  3. Ta upp köttet. Fiska upp vaniljstängerna.
  4. Koka ihop såsen något. Mixa såsen med smöret och vaniljfröna, häll tillbaka i grytan. Red av med maizenaredningen. Smaka av med limejuice och salt.
  5. Häll såsen över det varma köttet. Servera gärna med ris.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.