Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Älggryta med kokosmjölk

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Det går bra att dubblera satsen men minska lite på vätskan och kryddorna.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Bryn köttet i en het kastrull med lite av oljan och ta upp det när det är klart. Skala och finhacka löken, riv ingefäran. Fräs löken tillsammans med chiliflaken och ingefäran i resten av oljan.
  2. Lägg tillbaka det brynta köttet och slå på kokosmjölk och grönsaksbuljongen. Färga såsen med gurkmejan.
  3. Koka på svag värme tills köttet känns mört. Ta upp köttet, mixa såsen och lägg tillbaka köttet. Skulle såsen bli för tunn red med maizena utrört i vatten. Smaka av med salt och peppar. Strö på hackad koriander.
  4. Potatis eller ris och en god sallad till.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • farmoringer 12 mars 2011

    Tack för ett gott recept. Kom på nu när jag läser receptet igen att jag glömde koriandern. Den står kvar i kylen.. :-) Jag använde chilipulver.. Tack igen../ Inger

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.