Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Älggryta med trattkantareller

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En mustig gryta

Ingredienser

Instruktioner

Bryn köttet i olja, tillsätt lök, morötter och rotselleri och låt det få färg. Tillsätt pressad vitlök och pure och fräs nån minut. Tillsätt fond, juice och vatten så att det täcker köttet. Lägg i svamp, timjan, rosmarin och lagerblad. Låt koka sakta i 1-2 tim, tills köttet är mört (eller längre beroende på köttets kvalitet). Skumma av fett och slaggprodukter. Red grytan med stärkelsen utrört i lite vatten, smaka av med salt och peppar.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Tili86 2 september 2012

    Mycket gott recept, en favorit!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.