Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Älggryta med whisky

 
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Ibland är det bra att ha en svärfar som jagar. Mustig och smakrik gryta.

Ingredienser

Instruktioner

Börja med att bryna älgbitarna i lite smör, tillsätt löken. När köttet är brynt runt om strö på en matsked vetemjöl och klicka i tomatpuré. Tillsätt whiskyn. färsk rosmarin, lagerblad, pepparkorn och enbär. Låt det sedan puttra under lock i 90 minuter. Se till att grytan inte kokar torrt , och fyll på lite vatten (ca 1 dl). Smaka av på slutet med salt och malen svartpeppar. Tillsätt lite persilja för syns skull och servera med ris eller kokt potatis.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.