Här kommer ännu ett recept på vilt. Den här gången i form av en gryta med en härligt mustig sås med smak av calvados och mögelost.
Instruktioner
- Skär köttet i jämnstora bitar. Skala och skär rödlöken i mindre bitar. Bryn köttet väl i smör. Tillsätt lök och kryddor. Bryn ytterligare några minuter.
- Pudra över mjöl och späd med grönsaksbuljong och calvados. Tillsätt soja och rönnbärsgelé. Täck med lock och koka sakta i minst 1 timme, tills köttet känns mört.
- Tillsätt crème fraiche efter halva tiden och låt koka resterande tid utan lock. Smaksätt med grönmögelost och ev ytterligare någon matsked rönnbärsgelé. Salta försiktigt. Häll slutligen några droppar calvados i grytan strax före servering.
- Servera kokt pressad potatis till.
Publicerat den
14 september 2011
Liknande recept
Skriv kommentar