Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Älggryta på Lennarts vis

 
  • Serverar: 4-5 portioner
Skriv ut

Här kommer ännu ett recept på vilt. Den här gången i form av en gryta med en härligt mustig sås med smak av calvados och mögelost.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär köttet i jämnstora bitar. Skala och skär rödlöken i mindre bitar. Bryn köttet väl i smör. Tillsätt lök och kryddor. Bryn ytterligare några minuter.
  2. Pudra över mjöl och späd med grönsaksbuljong och calvados. Tillsätt soja och rönnbärsgelé. Täck med lock och koka sakta i minst 1 timme, tills köttet känns mört.
  3. Tillsätt crème fraiche efter halva tiden och låt koka resterande tid utan lock. Smaksätt med grönmögelost och ev ytterligare någon matsked rönnbärsgelé. Salta försiktigt. Häll slutligen några droppar calvados i grytan strax före servering.
  4. Servera kokt pressad potatis till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.