Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Älgkalvsgryta

 
  • Serverar: 4-5 portioner
  • Tid: 1 timme 45 minuter
Skriv ut

Går lika bra med gammal älg också...Men då tar det lite längre tid.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Bryn köttet, lägg över det i en gryta och strö på mjölet och rör runt.
  2. Strimla purjon, fräs och lägg åt sidan. Häll därefter grädden och vattnet i pannan och låt koka upp. Häll blandningen över köttet i grytan och låt koka under omrörning.
  3. Tllsätt kryddor, mango chutney, vinäger, soja och buljongtärningen. Låt puttra ca 20 minuter. Rör ned den frästa purjon och låt grytan puttra vidare tills köttet känns mört.
  4. Smaklig spis.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.