Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Älgkött med lök i tryckkokaren

 
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Enkel och god gryta att tillaga med hjälp av tryckkokaren.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär upp älgköttet i tunna skivor. Strimla löken i tunna skivor och stek den gyllenbrun, lägg den stekta löken i botten på gallret i tryckkokaren. Stek köttskivorna och salta på båda sidor, lägg över i tryckkokaren. Efter varje ny laddning med stekta köttskivor vispas stekpannan ur med vatten som hälls över köttet och löken i tryckkokaren. Vätskan ska täcka en tredjedel av köttet i tryckkokaren. Koka i 20 minuter.
  2. Servera med morötter och purjolök som stuvats, kokt potatis och svartvinbärsgelé.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.