Instruktioner
- 1. Lägg älgköttet i en gryta, tillsätt vatten så de täcker köttet och koka upp. Skumma av, tillsätt salt, lagerbladet, socker, buljongtärning och pepparkornen.
- 2. Koka under lock på svag värme tills köttet är mört - knappt 1 timme, skumma då och då.
- 3. Tillsätt kålrot och låt koka upp, sedan morot och koka upp, sedan potatis och koka upp, sedan palsternacka och rotselleri. Koka sedan tills grönsakerna knappt är mjuka.
- 4. Ta upp köttet och befria det från fett, senor och ben. Skär köttet i bitar, sätt tillbaka det i grytan och rör i purjolöken.
- Köttsoppa blir godast om man gör den dagen innan den ska serveras, så att den får stå och "mogna i kylen".
Serveras med ett gott bröd och en stark ost.
Publicerat den
1 november 2007
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Gjorde denna soppa igår och har ätit den idag. God och inte svår. Tack för den!