Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Älgköttsoppa med klimp

 
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Ett långkok som lönar sig i doft och smak

Ingredienser

Instruktioner

1. Spola köttbenen i kallt vatten. Lägg dem i en kastrull och täck med vattnet. Koka upp och skumma av. 2. Tillsätt kryddorna och vitlöken och låt det hela koka i ca 1,5 tim. När köttet lossnar från benen ta upp dem och skär i bitar 3. Tillsätt det skurna rotsakerna, potatisen och purjon och låt det sjuda tills det är mjuka. 4. Blanda mjöl och muskot tillsätt lite vatten. Rör om till en ganska fast smet. Klicka ner skedvis i soppan. Sjud försiktig i fem min. 5. Servera med knäckebröd och Västerbottensost

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.