Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Älgpannbiffar

 
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Rejäla pannbiffar som går utmärkt att frysa

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda havregryn och grädde, låt stå minst 15 minuter.
  2. Blanda sedan älgfärs, lök, peppar, salt och havregrynsblandningen. Arbeta ihop allt med rena händer till en kletig smet.
  3. Värm en järnpanna till medeltemperatur och ha i smör. När smöret tystnat ska de handformade biffarna läggas i och stekas under vändning tills köttsaften är genomskinlig (kontrollera med en potatissticka).
  4. Serveras lämpligen med en sås på trattkantareller tillsammans med kokt potatis samt lingonsylt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.