Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Älgsås

(1 kommentar)  
  • Serverar: 5-7 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Älgfärssås till pasta eller pirog kanske

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att steka älgfärsen i rikligt med margarin ca 25g-50g beroende hur mycket vätska det blir i stekpannan (älgfärs är torrt). Tillsätt lök & vitlök stek vidare på ganska hög värme, ha nu i den rivna moroten å fräs på 1 till 2 minuter till sätt sedan salt, peppar & paprika pulver. Stek på igen i 1 till 2 min. Tillsätt soja. Låt det steka en stund tills det nästan inte finns någon vätska kvar. Häll i vattnet med den smälta buljongtärningen & låt det nu puttra lite. Ha nu i ketchup, chilisås & tomatpure´n rör om det ska va konsistens som murbruk fråga din man. Ha nu i krossade tomater & rör ihop tillsätt sedan crème fraiche & grädde samt redning för lite tyngre konsistens det gillar jag. Detta är ett gäng portioner å det är bara å frysa å värma i micron vid behov. Passar mycket bra med spagetti.
  2. Smaklig måltid!'

Kommentarer (1)

  • Cello79 1 februari 2011

    Jättegod älgfärssås som vi gärna tog lite mer av fast vi var mätta. Jag uteslöt grädden, tog kalvfond istället för köttbuljongen och gjorde en alldeles förträfflig "murbruks" blandning utan att fråga min man :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.