Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Älgskavsgratäng

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Älgskavet kan bytas ut mot renskav.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn: 200 grader. Bryn löken mjuk. Bryn sedan älgskavet under omrörning. Krydda och blanda ner grädde och senap. Låt det puttra några minuter.
  2. Klicka eller spritsa potatismoset runt kanten på ett smort ugnssäkert fat. Lägg köttstuvningen i mitten.
  3. Strö över ost och gratinera ca 10 minuter eller tills rätten är genomvarm och fått fin färg. Servera med lingon, gurka och en sallad.

Kommentarer (2)

  • fyran4 19 februari 2008

    Hej Har nu provat denna rätt. Men jag bytte ut en lök mot purjo och Oatlys I mat istället för grädden. Och alltså bara ost på ca halva gratängen.. Sen hade vi renskav istället.. tog fram fel stek ur frysen.. Gjorde även egen hemgjord potatismos.. Åhh så gott. Detta är muma.. supergott! Prova!

  • madde99 12 april 2012

    Blanda gärna i kantareller då blir det mums.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.