Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Älgskavsgryta

(1 kommentar)  
  • Serverar: 5-6 portioner
Skriv ut

Gjorde denna rätt igår och den blev väldigt uppskattad och uppäten!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ta upp steken dagen före och låt den bli halvtinad i kylskåpet. Skär tunna bitar/skivor av steken med hjälp av ex. en skärmaskin. Stek älgskavet.
  2. Hacka en gul lök och stek i en kastrull. Blanda ner grädden, buljongtärningarna, enbär, soja, gelé och vinäger tillsammans med löken. Red med maizena.
  3. Låt koka under omrörning till buljongtärningarna löst sig. Häll såsen över skavet och blanda. Koka i ca 5-10 minuter.
  4. Servera med ris eller pressad potatis.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Lennart_58 2 september 2009

    Ja vad ska man säga, godare kan det knappast bli, väl värt fem poäng, tackar tackar.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.