- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme 15 minuter
Skriv ut
Hade en jättefin älgstek som jag inte alls visste vad jag skulle göra med. Kollade runt på lite recept men hittade inget som passade så jag komponerade ihop ett eget recept med det jag hade hemma. Mumsigt blev det! Mitt första recept här så jag hoppas ni gillar det :)
Instruktioner
- Gnid in steken rikligt med salt och peppar. Bryn den runt om i smör i gjutjärnsgrytan.
- Grovhacka löken och låta fräsa en stund tillsammans med köttet.
- Tillsätt kalvfond, viltfond, rödvin, timjan och trattkantarellerna. Skruva ned värmen, lägg på locket och låt sjuda i ca 45-60 min. Vänd och ös köttet några gånger under tiden. Köttet ska vara mört. Prova med en sticka, den ska släppa lätt när man drar ut den.
- Ta upp steken. Linda in den i aluminiumfolie och låt vila i 15 minuter.
- Blanda grädden i såsen och smaka av.
- Skär köttet i tunna skivor innan servering. Jag hade klyftpotatis till men kokt potatis funkar säkert jättebra.
Smaklig måltid!
Publicerat den
12 januari 2011
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
låter gott ska pröva detta idag
Supergott! Med en potatisgratäng till så har man en riktigt fin bjudrätt:-)
Jag måste bara tacka för detta recept. Kanongott med en suverän sås. TACK. =D
Fantastisk god älgstek, med en underbar sås. Både vuxna och barn åt tills det blev slut. Tack!