Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Älgstek i ugn

(6 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

En riktigt god och smakrik älgstek kan jag lova. Perfekt fest mat.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skiva upp en älgstek i tunna skivor och lägg i en långpanna. Salta och peppra köttet.
  2. Blanda: grädde, creme fraiche, sambal oelek och soja i en skål och häll över köttet.
  3. Stoppa köttet i ugnen på 150-175 grader i ca 1,5 timme.
  4. Servera ris till. Är också gott med klyftpotatis.

Liknande recept

Kommentarer (6)

  • bikbok 11 november 2009

    Låter väldigt gott :)

  • Lisa3825 16 december 2010

    Underbart gott ! Har gjort denna rätten flera gånger.

  • richar 2 maj 2011

    Otroligt gott!

  • ansod2 5 november 2011

    Mycket gott. Har samma recept med benfria fläskkotletter. Det är också väldigt gott.

  • patrikst 19 november 2011

    Helt ok, men är det meningen att crème fraichen ska skära sig med grädden, har prövat 2ggr med samma resultat. Vispat ihop det ordentligt men det klumpar sig ändå... Det ser ju inte så apptitligt ut!... Men det smakar gott.

  • _peppsi_ 9 januari 2012

    Vi tyckte inte alls om de. För oss smakade de PÅ TOK för mycket Soya, eller de smakade nästan bara soya. Tog bort smaken på allt annat. Ska man lägga ner tid och pengar på en god maträtt så råder ja ingen att göra de här.(om man inte älskar soya alltså.) Så tyvärr. En etta i betyg.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.