Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Älgtatar med aquavitkrutonger, torkade lingon och karljohansemulsion

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Om inte älgbiffen är fryst bör den frysas minst 1 dygn.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Putsa köttet och skrapa det med sked eller mixa i matberedare. Ställ kallt så länge.
  2. Krutonger: Sätt ugnen på 175 grader. Skär brödet i små tärningar. Blanda dem med salt och olja. Krossa kryddorna och blanda med brödtärningarna. Rosta brödet mitt i ugnen 12-15 min. Låt kallna.
  3. Emulsion: Ansa och hacka svampen. Skala och finhacka löken. Fräs svamp och lök i smöret ca 5 min. Mixa slätt med mixerstav och rör i olja. Smaka av med salt, peppar och citron. Låt kallna.
  4. Fördela köttet på talrikar. Använd gärna ett mått och packa köttet i så får det fin form. Strö över flingsalt, lingon, krutonger och gräslök. Toppa med pepparrot och lägg en klick emulsion vid sidan om.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.