Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Älskad kålpudding

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En älskad klassiker och lättgjord är den!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skär bort den hårda mittstocken på vitkålen och strimla resten fint. Bryn kålen i omgångar på hög värme i olja ca 5 minuter utan att det bränns. lägg i en bunke och smaksätt med sirap, salt och svartpeppar.
  3. Skala och riv den gula löken fint. Blanda löken med blandfärs, ägg, soja, vispgrädde, kalvfond, sirap, salt och peppar.
  4. Lägg hälften av kålen i en smord ugnssäker form. Lägg på färsen och täck med resterande kål. Grädda i mitten av ugnen i ca 40 minuter.
  5. Servera kålpuddingen med rårörda lingon och en sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.