Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Älskade vårrullar

(6 kommentarer)  
Älskade vårrullar Älskade vårrullar Älskade vårrullar
 • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Jag älskar vårrullar. Jag provade ett eget recept på fyllning och det blev jättegott. Tar du en paus i rullandet eller väntar länge med att fritera vårrullarna, lägg då plastfolie över för att degen torkar lätt ut. Det går även bra att lägga degen i kylskåpet, den håller i 3 dagar. Om du ska ha gäster, går det utmärkt att göra vårrullarna dagen innan och lägga dem i kylskåpet under plast, över natten och sedan fritera dem kort innan gästerna kommer. Redan friterade vårrullar kan ligga i kylskåpet i några dagar och antingen micras eller snabbt friteras igen. Om du som jag köper ett stort huvud vitkål varje gång du handlar och sedan inser att det inte kommer gå åt, frys då ner i bitar och använd till exempelvis sådana här tillfällen. Jag använde vitkål som jag bara tinat lätt och pressat ut lite av vattnet. Gick utmärkt.

Ingredienser

Instruktioner

 1. Skölj bambuskott och groddar i kallt vatten i ett durkslag. Låt rinna av och blanda med resten av grönsakerna i en bunke. Om du vill ha finfördelade grönsaker går det bra att mixa. Jag tog en stavmixer och mixade hälften, blandade om väl och fick vårrullar med tuggmotstånd, som både hade finfördelade grönsaker och några bitar.
 2. Stek köttfärsen i lite matfett, finfördela den så gott de går. Lägg sedan i bunken med grönsakerna, krydda och låt svalna. Rör sedan om ordentligt.
 3. Ta isär arken och lägg upp ett på en skärbräda. Använd ett matskeds mått för att lägga på fyllningen längst ner i mitten på arket. Då vet du att det blir lika mkt på varje. Rulla ett varv, tills all fyllning är täckt, sedan vik in kanterna på båda sidorna (ca 0,5 cm) och rulla sedan fram tills det bara är en cm kvar av arket. Pensla då med uppvispat ägg och rulla klart. Platta till kanterna lite så att de ligger tätt på vårrullen och inte går upp när man friterar.
 4. Lägg vårrullarna på en tallrik i väntan på fritering. Värm då upp frityrolja i en kastrull, gärna rätt djupt, och lägg i 3-6 vårrullar åt gången beroende på storleken på kastrullen ( använder du en fritös är det lite annorlunda). Fritering kan ta 2-6 minuter beroende på värme och hur mycket färg man vill ha. Använd en hålslev i stål.
 5. Lägg upp på papper och låt rinna av. Servera ljumna med soja och andra tillbehör, gärna grönsaker. Går utmärkt att ha på en buffé, vårrullarna går bra att äta även när de kallnat lite.

Liknande recept

Kommentarer (6)

 • Nena81 2 juli 2009

  Ah Varrullar har jag ju helt och hallet glomt bort....maste testa det har receptet absolut! :)

 • Ulrika91 6 juli 2009

  Vårrulledegen jag använt köpte jag på en asiatisk butik. Degen köpes fryst. Den jag köpte heter TYJ Spring Roll Pastry och var mycket lätt att ta isär och gick inte sönder. Paketet var på 550 g och innehöll 40 ark 215 mm x 215 mm stora. Jag delade dem på hälften och fick då 215 mm x 107 mm ark, vilket är precis lagom om man vill göra små vårrullar.

 • Snoffa 6 juli 2009

  Vad gott med vårrullar. Hur laddar man upp 2 olika bilder på ett recept sådär?

 • Magne67 10 augusti 2010

  gott men blir godare när man använder kinsesiska pannkakor istället för färdig deg ;)

 • bambiii20 19 juli 2011

  Testar imorgon =)

 • sofia_blomquist_9 13 mars 2015

  Vad har vi gjort för fel nät våttullarna exploderar i fritösen? Goda var de fortfarande, men inte längre vårrullar. Ja, jag är nybötjare på fritös.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.