Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ängamat med örtströssel

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En soppklassiker, som blir extra god med alla sommarens späda grönsaker. 351 kalorier per portion

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp vatten och buljongtärningar. Skrubba potatis och morötter, dela potatisen i stora bitar, slanta morötterna. Koka dem i buljongen i 15 minuter.
  2. Dela blomkålen i små buketter, skölj och skiva purjolöken. Tillsätt blomkål, sockerärter och 1 dl matlagningsgrädde till buljongen. Låt koka 3 minuter.
  3. Mortla basilikablad, solrosfrön och salt till örtblandningen.
  4. Separera äggulor och vitor, vispa gulorna med resten av matlagningsgrädden i en kopp. Rör ner i soppan.
  5. Låt soppan få ett uppkok, salta och peppra.
  6. Servera soppan med örtströsslet.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.