Äter änglar äpplekaka? Vem vet, men om de äter denna goda äpplekaka njuter de säkert för fullt. Servera gärna äpplekakan med en klick vaniljsås.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröa en rund form, ca 20 cm i diameter.
- Riv mandelmassan grovt. Blanda matfettet med mandelmasserivet. Rör alltsammans poröst.
- Dela äggen i gulor och vitor. Blanda ner äggulorna, en i taget, i smeten. Blanda mjöl, bakpulver och citronskal. Häll ner mjölblandningen i smeten.
- Vispa äggvitorna till hårt skum. Vänd ner dem i smeten. Bred ut smeten i formen.
- Skölj, skala och kärna ur äpplena. Skär sedan äpplena i tunna klyftor. Fördela äppleklyftorna i smeten. Grädda kakan på galler i nedre delen av ugnen ca 30 minuter.
Publicerat den
17 april 2008
Liknande recept
Skriv kommentar