Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ängelns äpplekaka

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Äter änglar äpplekaka? Vem vet, men om de äter denna goda äpplekaka njuter de säkert för fullt. Servera gärna äpplekakan med en klick vaniljsås.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröa en rund form, ca 20 cm i diameter.
  2. Riv mandelmassan grovt. Blanda matfettet med mandelmasserivet. Rör alltsammans poröst.
  3. Dela äggen i gulor och vitor. Blanda ner äggulorna, en i taget, i smeten. Blanda mjöl, bakpulver och citronskal. Häll ner mjölblandningen i smeten.
  4. Vispa äggvitorna till hårt skum. Vänd ner dem i smeten. Bred ut smeten i formen.
  5. Skölj, skala och kärna ur äpplena. Skär sedan äpplena i tunna klyftor. Fördela äppleklyftorna i smeten. Grädda kakan på galler i nedre delen av ugnen ca 30 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.