Äggvitor kan man numera hitta på flaska i kyldisken. Praktiskt om man inte råkar ha sparade vitor i kylen eller frysen! Ur Allers nr 12/13.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175°. Klipp till ett bakpapper och lägg i botten på en liten långpanna, ca 35x25 cm.
- Vispa äggvitorna till ett fast skum tillsammans med citronsaften. Tillsätt sockret, litet i taget, under vispning. Strö i vaniljsocker och salt. Vispa till en blank och fast maräng.
- Sikta i mjölet och vänd ned det. Bred ut smeten i långpannan och grädda i ugnen 35 - 40 minuter. Kolla med sticka att kakan är färdig. Låt den svalna i formen.
- Fyllning:
Vispa grädden med vaniljsåspulvret. Tänk på att grädden tjocknar mycket fort när pulvret kommer i. Skrapa ur passionsfruktköttet och vänd försiktigt ned det i krämen.
- Stjälp upp kakan och dela den i två bottnar. Bred fyllningen mellan bottnarna.
- Topping:
Vispa grädden och bred ut den ovanpå tårtan. Skala mangon, dela den i klyftor och dekorera med den ovanpå kakan tillsammans med färska bär, t ex hallon eller vinbär.
Publicerat den
28 mars 2013
Liknande recept
Skriv kommentar