Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Änglakaka med passionsfrukt och mango

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Äggvitor kan man numera hitta på flaska i kyldisken. Praktiskt om man inte råkar ha sparade vitor i kylen eller frysen! Ur Allers nr 12/13.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°. Klipp till ett bakpapper och lägg i botten på en liten långpanna, ca 35x25 cm.
  2. Vispa äggvitorna till ett fast skum tillsammans med citronsaften. Tillsätt sockret, litet i taget, under vispning. Strö i vaniljsocker och salt. Vispa till en blank och fast maräng.
  3. Sikta i mjölet och vänd ned det. Bred ut smeten i långpannan och grädda i ugnen 35 - 40 minuter. Kolla med sticka att kakan är färdig. Låt den svalna i formen.
  4. Fyllning: Vispa grädden med vaniljsåspulvret. Tänk på att grädden tjocknar mycket fort när pulvret kommer i. Skrapa ur passionsfruktköttet och vänd försiktigt ned det i krämen.
  5. Stjälp upp kakan och dela den i två bottnar. Bred fyllningen mellan bottnarna.
  6. Topping: Vispa grädden och bred ut den ovanpå tårtan. Skala mangon, dela den i klyftor och dekorera med den ovanpå kakan tillsammans med färska bär, t ex hallon eller vinbär.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.