Den klassiska efterrätten Änglamat här med björnbärskompott, vaniljgrädde och lyxigt goda havrekakssmulor på toppen. Efterrätten gör sig bäst upplagd i vackra glas.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Rör samman smör och socker till en smidig smet. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Arbeta samman dem med smörblandningen till en deg. Rulla degen till en längd och dela den i ca 40 bitar. Rulla bitarna till kulor och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Tryck till kulorna med en gaffel. Grädda kakorna mitt i ugnen i 10-15 minuter.
- Kompott:
Blanda björnbär och syltsocker i en kastrull. Koka upp och låt det sjuda i ca 5 minuter.
- Vaniljgrädde:
Vispa grädden tillsammans med vaniljsockret.
- Smula sönder kakorna. Du behöver ca 12 st till änglamaten. Varva björnbärskompott, grädde och kaksmulor i vackra glas. Servera!
Publicerat den
13 augusti 2015
Liknande recept
Skriv kommentar