Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Änglamat med smulade havrekakor

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Den klassiska efterrätten Änglamat här med björnbärskompott, vaniljgrädde och lyxigt goda havrekakssmulor på toppen. Efterrätten gör sig bäst upplagd i vackra glas.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Rör samman smör och socker till en smidig smet. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Arbeta samman dem med smörblandningen till en deg. Rulla degen till en längd och dela den i ca 40 bitar. Rulla bitarna till kulor och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Tryck till kulorna med en gaffel. Grädda kakorna mitt i ugnen i 10-15 minuter.
  3. Kompott: Blanda björnbär och syltsocker i en kastrull. Koka upp och låt det sjuda i ca 5 minuter.
  4. Vaniljgrädde: Vispa grädden tillsammans med vaniljsockret.
  5. Smula sönder kakorna. Du behöver ca 12 st till änglamaten. Varva björnbärskompott, grädde och kaksmulor i vackra glas. Servera!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.