Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppel- eller Mango-bullar

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 36 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Mycket goda bullar med en överraskning i mitten, tog en till eftermiddagskaffet med vännerna i dag. Går att frysas in och tinas lätt upp utan problem!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm upp mjölken så att den blir ljummen. Lös upp jästen i mjölken. Tillsätt socker, vaniljsocker, kardemumma, salt och ägg. Blanda i en del av mjölet lite i taget. Tillsätt mjuknat fett. Knåda in resten av mjölet så att degen blir smidig och lossar från skålens kanter. Låt jäsa under duk på en varm plats ca 20minuter.
  2. Tillred fyllning under tiden. Skala äppel och skär i små tärningar. Mät citronsaft, vatten och socker i en kastrull. Tillsätt äppel och russin. Låt koka på svag värme i ca 10minuter, till äpplen har mjuknat en aning och rör om emellanåt. Låt fyllningen svalna till handvärme. Häll av mangoskivorna och dela dem i tärningar, dela också aprikoserna i små tärningar och blanda.
  3. Dela den jästa degen i 2 delar. Kavla ut den en delen till en jämn platta om 30x60cm. Skär plattan i rektanglar på 10x10cm. Fördela en matsked fyllning på varje rektangel, lyft upp rektanglarnas kanter och nyp ihop degen ordentligt. Vänd bullen så att skarven lämnar neråt. Lyft de fyllda bullarna på en plåt med bakplåtspapper. Baka resten på samma sätt. Låt bullarna jäsa omsorgsfullt i minst 30minuter, pensla med ägg. Grädda på nedersta falls i ca 15minuter på 225grader.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Marie89S 30 september 2011

    Har en fundering, där det står att man ska tillreda fyllningen står det att socker ska blandas i kastrullen tillsammans med vattnet och citronsaften men i ingredienslistan nämns inget socker till fyllningen. Hur mycket ska det vara? Verkar vara ett väldigt bra recept så skulle gärna vilja testa!

  • Manttuli 2 oktober 2011

    Ursäkta för att sockermängden blev osagd. Det brukar passa med ½dl socker i fyllningen. De kan varieras beroende på hur man vill ha och sötman på äpplen eller lämna bort det om man inte vill ha!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.