Vi är många som älskar kombinationen äpple och kanel .......
Instruktioner
- Blanda alla ingredienserna till kanelfyllningen och ställ åt sidan.
- Blanda de torra ingredienserna i en stor skål och ställ åt sidan. Vispa smör och socker pösigt med en elvisp och tillsätt äggen, ett i taget. Blanda i mjölken, vaniljen och de torra ingredienserna i äggblandningen.
Fyll formar till hälften med muffinssmet och strö kanelfyllningen över smeten. Fyll formarna nästan upp till formkanten med resten av smeten. Tryck ner äppelklyftorna till hälften i smeten. Strö över rikligt med malen kanel och grädda sedan 25-30 min i 175°C för stora muffins och något kortare tid för mindre.
Publicerat den
12 januari 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Nu överdriver jag inte, men det var en av godaste äppel & kanelmuffins som jag har ätit. Jag gjorde en dubbel sats för att de var så suveränt goda.
Fantastiskt goda muffins!! Jag gjorde 12 "små" som blev väldigt stora. Skiva gärna äpplena tunnt och stoppa ner mer än en i varje muffins. Mmm!
Jag hade för lite kanel så jag tog lite nejlikor istället vilket gav dem en julig känsla med smak av pepparkakor! Mums!
Mums, brukar inte baka ofta så jag följde nästan receptet (kanelen tog slut så jag hade bara 2 msk…). Och de blev väldigt goda även om jag blandade allt för hand :) Skivade äppleskivorna ganska fint och hade mer än en skiva I varje muffin, men nästa gång lägger jag nog I mer äpple. Vet ej om jag gjorde fel då jag inte kunde “strö” kanelblandningen över muffinssmeten. Det blev istället en kletig klick som jag trodde skulle smälta och breda ut sig jämt över toppen, men det gjorde den inte.... Hur ska egentligen konsistensen vara på fyllningen?
Fantastiskt saftiga och goda. Uppskattades av alla i familjen. Sonen älskade denna knastriga ytan som blev på toppen . Kommer absolut att göra dessa igen. En stark 5 . Tackar för ett bra recept. mvh Tina
Underbart goda tog även en klick marsankräm i super:))