Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppel-mangokyckling på risbädd

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4-5 portioner
  • Tid: 1 timme 20 minuter
Skriv ut

Lättlagat, lagom exotiskt och otroligt gott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär lök, äpple och avrunna mangoskivor i rejäla tärningar.
  2. Mät upp riset i en låg ugnsform. Tillsätt lök, äpple, mango och kryddor. Koka upp äppeljuice och vatten och häll över riset.
  3. Torka av eventuell överflödig marinad från kycklingen och lyft på risbädden med skinnsidan uppåt.
  4. Tillred i 200 grader i ca 50 minuter.
  5. Strö över finhackad persilja eller koriander och servera, gärna tillsammans med naanbröd, mango chutney och grönsaker.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Marie1967 16 februari 2010

    Detta var den godaste kycklingrätt jag ätit!!! Snabb och lättlagad också. Jag marinerade inte kycklingen innan utan kryddade bara direkt på och det blev bra.

  • McGonagall 30 januari 2011

    Hej! Lagade detta i söndags och blev förvirrad. Skulle kycklingen marineras? Kryddas hur? Är det koncentrerad äppeljuice? Lite fler instruktioner skulle inte skada... Jag hade en ganska stor form och riset täckte knappt botten, så jag vräkte på med fler grönsaker. Jag utelämnade en del buljong eftersom det såg så blött ut - men riset sväller ju så jag tror alltihop skulle vara med ändå. Allt som allt blev det ändå mycket gott, trots min osäkerhet. Inte den vanliga "standardsmaken" och det är roligt med variation. Tack!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.