Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppel och björnbärskaka

 
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Perfekt kaka som går snabbt att baka i "långpanna", 20 x 30. Jättegott som den är! Passar även bra på buffén (tycker mina vänner) med en kula vaniljglass till!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smörj en panna 20x30 cm (långpanna i nödfall), strö över lite mjöl.
  2. Skala och kärna ur äpplena och skär de i klyftor, pressa över citronsaften så de inte mörknar. Häll upp smör och vispgrädde i en kastrull, låt koka upp. Ställ åt sidan.
  3. Vispa ihop ägg och socker tills det tjocknar och vitnar. Vispa i kastrullens innehåll och blanda i mjölet blandat med kardemumman. Rör nog så ev klumpar försvinner.
  4. Häll smeten i pannan, tryck ner äppelklyftorna och strö över björnbären. Strö över sockret!
  5. Grädda i 175 grader i ca 1 timme eller tills kakan får fin färg. Låt svalna och skär sedan rutor!
  6. Servera som den är eller med en kula vaniljglass!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.