Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppel- och blåbärspaj med pecannötssmulor

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

God paj med knaprigt täcke.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda hastigt ihop alla ingredienser till smuldegen i en bunke till en grynig massa. Strö hälften av blandningen i en pajform med hel botten ca 28 cm i diameter. Grädda pajen mitt i ugnen i 6-7 minuter. Ta ut formen och sänk ugnsvärmen till 175 grader.
  3. Skala och kärna ur äpplena, skär dem i klyftor och lägg i pajformen i ett cirkelmönster. Lägg blåbären i en skål och strö över potatismjöl, socker och vaniljsocker.
  4. Vänd runt blåbären och strö ut dem över äpplena. Strö över resten av smulpajdegen och grädda i ca 25 minuter. Ta ut pajen. Ringla över lönnsirap eller ljus sirap.
  5. Servera pajen med vaniljvisp eller lättvispad grädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.