Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppel- och citronmarmelad

 
Skriv ut

Den här marmeladen är god tillsammans med dessertost eller på rostat bröd med ost eller färskost. Ur boken Min äppelbok.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Riv citronskalet grovt och skär bort det vita på citronen. Skär fruktköttet i bitar.
  2. Kärna ur äpplena, klyfta dem och skär klyftorna i tunna skivor.
  3. Lägg citronskal, citronbitar och äppelskivor i en rostfri kastrull.
  4. Dela citrongräset på längden, skölj det och banka på det med ett knivskaft så att aromoljorna frigörs.
  5. Lägg citrongräset i kastrullen och tillsätt vattnet. Koka upp och låt sjuda tills äppelbitarna börjar bli mjuka, 7–8 minuter. Rör om försiktigt då och då. Rör ned syltsockret och låt blandningen koka upp än en gång. Ta upp och kasta citrongräset.
  6. Häll upp marmeladen på väl rengjorda och varma burkar. Låt kallna och förvara sedan burkarna svalt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.