Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppel- och hjortronchutney

 
Skriv ut

Om du så bara hittar 1 dl hjortron på myren, så koka den här chutneyn! Den är urgod till dessertostar, men passar även suveränt bra till viltkött och fläskkarré.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala, kärna ur och tärna äpplena fint. Finhacka löken. Dela, kärna ur och finhacka chilin.
  2. Lägg äpple, lök och chili i en rostfri kastrull och tillsätt resten av ingredienserna. Koka upp och låt blandningen sjuda i 20-25 minuter. Rör om då och då.
  3. Häll upp på väl rengjorda och varma burkar. Låt kallna och försvara sedan svalt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.