1. Krossa kexen till bottnen och smält smöret. Blanda ihop och tryck ut smulorna hårt i en form med löstagbara kanter. Grädda i 175° i ca 5 minuter. Låt svalna.
2. Blötlägg de fem gelatin-bladen till fyllningen i kallt vatten. Lättvispa grädden. Vispa äggulor och florsocker lätt och luftigt i ca 5 minuter. Lyft upp gelatinbladen utan att krama ur dem och smält dem på låg värme i mikron tillsammans med 1/2 dl av äppelmixen. Vänd försiktigt ihop alla ingredienserna till en luftig smet och häll den på bottnen. Ställ i kyl eller frys in.
3. Blötlägg de fem gelatin-bladen till toppingen i kallt vatten. Smält gelatinbladen på låg värme i mikron tillsammans med 1/2 dl av apelsinjuicen. Blanda med resten av juicen. Häll på tårtan och låt stelna i kyl cirka 2 timmar. Dekorera med vackra bär och blommor. Kakan tinar i kyl på cirka 2 timmar.