Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppel- och limecheesecake med apelsingelé

 
  • Serverar: 12 portioner
  • Tid: 3 timmar
Skriv ut

Ljuvlig efterrätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. 1. Krossa kexen till bottnen och smält smöret. Blanda ihop och tryck ut smulorna hårt i en form med löstagbara kanter. Grädda i 175° i ca 5 minuter. Låt svalna.
  2. 2. Blötlägg de fem gelatin-bladen till fyllningen i kallt vatten. Lättvispa grädden. Vispa äggulor och florsocker lätt och luftigt i ca 5 minuter. Lyft upp gelatinbladen utan att krama ur dem och smält dem på låg värme i mikron tillsammans med 1/2 dl av äppelmixen. Vänd försiktigt ihop alla ingredienserna till en luftig smet och häll den på bottnen. Ställ i kyl eller frys in.
  3. 3. Blötlägg de fem gelatin-bladen till toppingen i kallt vatten. Smält gelatinbladen på låg värme i mikron tillsammans med 1/2 dl av apelsinjuicen. Blanda med resten av juicen. Häll på tårtan och låt stelna i kyl cirka 2 timmar. Dekorera med vackra bär och blommor. Kakan tinar i kyl på cirka 2 timmar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.