Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppel- och lingonkaka med valnötter - diabetiker

(1 kommentar)  
Skriv ut

Supergod.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175ºC.
  2. Smörj och bröa en rund form med löstagbar kant, ca 22 cm i diameter.
  3. Rör det smälta margarinet och lättströ. Dela äggulorna från vitorna. Vispa i äggulorna, ett i taget och mjölken. Tillsätt mjölet blandat med bakpulver, hackade valnötter och till sist lingon.
  4. Vispa vitorna till vitt skum och vänd försiktigt ner dem. Häll smeten i formen. Skala ev. kärna ur och klyfta äpplena. Stick ner dem i smeten.
  5. Grädda i nedre delen av ugnen 50-60 minuter.
  6. Låt kakan svalna något i formen innan du lossar på kanten.
  7. Garnera ev. med lättströ och valnötter.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Yvon 25 februari 2011

    Tror att du fått ingredienserna *2 i receptet, om du vill få d korrigerat.. Låter smarrit, skall ta o testa den till sambons glädje.:)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.