Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppel och mandelkaka

 
  • Serverar: 12 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Äppelkaka är gott året om, särskilt denna som får en extra lyxig smak av mandelmassa, citron och kardemumma. Välj ett syrlig äpple för bästa resultat. Kakan är god både som dessert, gärna med ett glas dessertvin och till kaffe och te.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 º. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker pösigt. Blanda i smör och mjölet blandat med bakpulver och kardemumma.
  2. Riv mandelmassan och äpplena grovt på rivjärn och blanda ner i smeten. Tillsätt citronsaft och finfivet skal. Häll smeten i en smord bröad rund form med löstagbar kant, ca: 24 cm i diameter. Strö över mandelspån.
  3. Grädda i nedre delen av ugnen ca: 30 minuter. Servera kakan lätt avsvalnad med lättvispad grädde eller glass.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.