Instruktioner
Värm fettet till rumstemp och vispa till skum med sockret. Tillsätt ett ägg i taget under vispning. Blanda sinsemellan mjöl, mandelpulver, bakpulver och kanel och vänd ner det i smeten. Smöra och bröa en rund form (24cm) och tryck ut smeten, också upp mot kanterna trots att det är lite svårt. Skala och tärna äpplen och bred ut dem på smeten, får också tryckas ner i smeten. Grädda på understa falsen i 175grader i 40minuter.
Smält glasyrmargarinet och blanda med ner med socker, vetemjöl, mjölk och mandelflarn. Ta ut kakan efter 40minuter och vänd upp till 200grader och bred jämnt ut glasyren överst på kakan och ställ tillbaka i ugnen för ännu 10minuter. Kolla efter 5minuter. Kakan skall ha en gyllenmörkbrun färg. Servera så eller med vaniljkräm eller glass.
Hej ! Vad är mandelpulver ??? Malen mandel ? Om inte var kan man köpa det ? MVH
Hej! Jag bor i Finland så jag är inte säker på vad ni har i era vanliga matbutiker, men du om du inte hittar mandelpulver som är i pulverform så kan du också använda krossad mandel som gör att bottnen blir lite "kornigare" men jag tror att smaken är den samma! Om du vill se en bild på hurdant mandelpulver jag använde sök på google bilder "PIRKKA mantelijauhe 100 g" så ser du påsen! Hoppas svaret hjälper! Lycka till!
Hej igen ! Tack för svaret. Det ser ut som malen mandel. Jag skall pröva det . MVH