En paj med mycket god fyllning. Det blir lika mycket mandelpaj som äppelpaj. Ett ägg i degen gör den lätt att kavla.
Instruktioner
- Ugn 175º.
- Blanda smör, mjöl och ägg i en mixer tills det precis bildar en boll, ca 30 sek. Låt degen vila i kyl minst 1 timme.
- Stöt kardemumma i en mortel och mixa med mandel och socker tills allt är finfördelat.
- Kavla ut degen, så runt som möjligt, på mjölat bakbord. Skär kanterna jämna med en kniv. Lägg degen på en plåt med bakplåtspapper.
- Kärna ur äpplena och skär i tunna skivor. Lägg äppelskivorna i rundlar, spara ca 4 cm kant runtom. Häll på mandelblandningen.
- Vik upp kanterna runt om och pensla dem med uppvispat ägg. Grädda pajen i ca 35 min tills den har fått fin färg och äpplena är mjuka.
- Servera pajen ljummen med vispad vaniljvisp.
Publicerat den
7 augusti 2008
Liknande recept
Skriv kommentar