Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppel- och pecanpaj med philadelphiakräm

 
Skriv ut

Gott, gott.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 225º.
  2. Hacka ihop mjöl, socker och smör i en matberedare och tillsätt sedan ägget. Kör snabbt till en degklump. Eller smula ihop mjölet med sockret och smöret för hand och rör sedan ner ägget. Rör snabbt ihop till en deg.
  3. Tryck ut degen i en pajform som mäter 24 cm och ställ formen kallt en stund. Förgrädda sedan pajskalet i ca 5 minuter.
  4. Nyp ihop smuldegen och låt den vila kallt.
  5. Skär äpplena i bitar och fördela dem i pajskalet. Strö på farinsockret, kanel och pecannötter. Fördela smuldegen över äpplena och grädda pajen i 25-30 minuter.
  6. Rör ihop Philadelphiakrämen, mjukt och servera krämen till pajen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.