En härlig ugnsrätt som har det mesta och gör sig själv i ugnen.
Instruktioner
- Skrubba och halvera eller kvarta potatisen. Blanda olja och kryddor och häll det i en långpanna eller eldfast form.
Vänd runt potatisen i oljan och sätt in i 225 graders varm ugn i ca 30 minuter.
- Halvera eller kvarta tomaterna och blanda ner dem tillsammans med rosmarin, bacon och äppelklyftor i potatisen. Skala och finhacka vitlök och rödlök.
- Ansa och putsa köttet och skär små fickor med vass kniv. Fyll snitten med lökhack och persilja.
Bryn köttet runtom i smör så att det får fin stekyta och lägg det ovanpå potatisen.
Sätt in i ugnen igen och stek tills innertemperaturen är 65 grader, 20-25 minuter.
- Skär upp i skivor. Servera.
Publicerat den
2 september 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
En jättegod rätt!! Kommer att göra den många gånger. Nallepuh13