Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppel- och rosmarinfilé på potatisbädd

(1 kommentar)  
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

En härlig ugnsrätt som har det mesta och gör sig själv i ugnen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skrubba och halvera eller kvarta potatisen. Blanda olja och kryddor och häll det i en långpanna eller eldfast form. Vänd runt potatisen i oljan och sätt in i 225 graders varm ugn i ca 30 minuter.
  2. Halvera eller kvarta tomaterna och blanda ner dem tillsammans med rosmarin, bacon och äppelklyftor i potatisen. Skala och finhacka vitlök och rödlök.
  3. Ansa och putsa köttet och skär små fickor med vass kniv. Fyll snitten med lökhack och persilja. Bryn köttet runtom i smör så att det får fin stekyta och lägg det ovanpå potatisen. Sätt in i ugnen igen och stek tills innertemperaturen är 65 grader, 20-25 minuter.
  4. Skär upp i skivor. Servera.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Nallepuh13 6 september 2009

    En jättegod rätt!! Kommer att göra den många gånger. Nallepuh13

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.