I det här brödet brukar jag i stället för russin ta t.ex. torkade aprikoser, fikon, marinerade soltorkade tomater, oliver etc.
Instruktioner
- Rör ut jästen i vattnet och blanda sedan i mjölet till en fast deg. Låt stå i rumstemperatur över natten i en bunke täckt med lock eller plast.
- Lägg russinen (torkade frukten) i blöt 15 min och sila bort vattnet. Tillsätt degen från igår och därefter salt och mjöl. Blanda till en smidig deg och låt jäsa i bunken under bakduk i 30 min.
Tillsätt fe tärnade äpplena, russinen(frukten) och solrosfröna. Tag upp degen på bakbordet. dela den i 3-4 bitar och knåda till runda limpor. Sätt ugnen på 250 gr. Placera bröden på bakplåt och låt jäsa i 30 min. Sätt de färdigjästa bröden i mitten av ugnen. Sänk värmen till 200 gr och grädda i 25 min.
Låt svalna under bakduk.
Publicerat den
1 mars 2008
Liknande recept
Skriv kommentar