Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppel- och russinbröd

 
  • Serverar: 3-4 portioner
Skriv ut

I det här brödet brukar jag i stället för russin ta t.ex. torkade aprikoser, fikon, marinerade soltorkade tomater, oliver etc.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör ut jästen i vattnet och blanda sedan i mjölet till en fast deg. Låt stå i rumstemperatur över natten i en bunke täckt med lock eller plast.
  2. Lägg russinen (torkade frukten) i blöt 15 min och sila bort vattnet. Tillsätt degen från igår och därefter salt och mjöl. Blanda till en smidig deg och låt jäsa i bunken under bakduk i 30 min. Tillsätt fe tärnade äpplena, russinen(frukten) och solrosfröna. Tag upp degen på bakbordet. dela den i 3-4 bitar och knåda till runda limpor. Sätt ugnen på 250 gr. Placera bröden på bakplåt och låt jäsa i 30 min. Sätt de färdigjästa bröden i mitten av ugnen. Sänk värmen till 200 gr och grädda i 25 min. Låt svalna under bakduk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.